Princelandt Scheveningen Apartment  Rental
een Schitterend 2 tweepersoons Slaapkamer Vakantie Appartement in Scheveningen - Den Haag: klik hier voor een beschrijving
 

Scheveningen Den Haag Reisgids

Klik hier voor webpagina waar u een gratis reisgids (Ned en Eng) kunt downloaden. Klik op deze pagina op de link 'Magazine Welcome to the Hague'.

Residence Princelandt heeft zijn eigen website: http://www.rederserf.com

Komende evenementen in Scheveningen: www.agenda-scheveningen.nl

Hier zijn een aantal highlights:

Mis niet in Scheveningen:

Het Kurhaus hotel

    

Om te reserveren voor te dineren, ga naar www.kurhaus.nl

Geschiedenis van het Steigenberger Kurhaus Hotel

De geschiedenis van het Kurhaus begint in 1818 wanneer Jacob Pronk besluit een paviljoen (badhuis) te stichten. De vier kamers werden voorzien van badkuipen die ofwel met koud, ofwel met warm water konden worden gevuld, waarbij de inrichting aansloot op de in die tijd in zwang zijnde zeewater- en zeeluchtkuren. Pronk was in het bezit van twee badkoetsen, waarmee geïnteresseerden zonder gezien te worden in zee konden rijden, om zich vervolgens behoedzaam in het water te laten glijden. Het badhuis werd zo’n groot succes dat er in 1826 zelfs een stenen gebouw werd opgezet dat de naam “Gemeentelijk Badhuis’’ kreeg. Hier trof men zowel hotelkamers, als een bibliotheek, een biljartkamer, eetzalen en badfaciliteiten aan.

Teneinde van Scheveningen een chique badplaats te kunnen maken, werd besloten het badhuis in 1884 af te breken. Binnen een jaar werd op deze plek het Kurhaus gebouwd door de Duitse architecten Johann Friedrich Henkenhaf en Friedrich Ebert van het Krasnapolsky Hotel te Amsterdam. Het Kurhaus werd geopend op 11 juli 1885 en bood 120 hotelkamers, een grote hal (de Kurzaal), restaurant La Corvette, verschillende zalen, een lift en heetwatervoorzieningen. In 1886 brandde het Kurhaus tot de grond af, maar binnen een jaar werd zij weer helemaal opgebouwd. In de daarop volgende jaren voegde het consortium een winkelgalerij, een pier, de Kurhaus Bar, het Circustheater en het inhalatorium toe aan het Kurhaus.

   

Bungy jumping vanaf de pier     Internationaal Vuurwerk FestivalDe Pier in 1909

De pier

De eerste pier was precies voor het Kurhaus gelegen en heette het Koningin Wilhelmina wandelhoofd. Deze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest, waarna in 1959, 100 meter ten noorden van het Kurhaus een nieuwe verrees van 382 meter lengte.


Onderwater tunnel 

Sea Life centre

Beneden het appartement ligt het bekende sea life centre. Voor kinderen zijn er hele educatieve bezigheden in sea life. 

 

Circus theater

Maar 1 minuut lopen vanaf het appartement! Sluit een heerlijke avond af met een musical.

           

Holland Casino en Pathé Cinema's

Ook maar 1 minuut lopen vanaf het appartement!


5 minuten lopen vanaf het appartement: het Westbroekpark

Het rosarium in het Westbroekpark

Als u een rozenliefhebber bent, kan een bezoek aan het rosarium met zijn 100-en soorten rozen niet ontbreken. Elk jaar vindt hier een internationale rozenwedstrijd plaats.Madurodam

Tramlijn 9 stopt direct bij Madurodam. Veel interactieve bezigheden voor kinderen.


Museum Beelden aan zee
 

Aan de boulevard naast Paviljoen Von Wied.Vredespaleis

Tramlijn 1 stopt direct bij het Vredepaleis. Hier zetelen het internationale gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Dit prachtige gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn, maken Den Haag wereldwijd herkenbaar als stad van Vrede en Recht. Naast de ingang staat de Eeuwige Vredesvlam. Het monument is omringd door het Wereldvredespad, bestaande uit een rand van 196 stenen uit 196 landen, waaronder een brok van de Berlijnse Muur en een steen van het Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

Mis niet in Den Haag:

      

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van de koningin. Op prinsjesdag gaat ze van hieruit met de gouden koets naar de Ridderzaal. Het Noordeinde is ook een prachtige straat met luxe winkels en antiekzaken en kunstgaleries.


De passage

Kom winkelen in het oudste winkelcentrum van Nederland. In de overdekte passage vind u diverse speciaalzaken, die een eigentijdse allure uitstralen.

Het Binnenhof


De regeringsgebouwen gezien vanaf de Hofvijver met links het Mauritshuis en rechts het torentje van de premier.

Het Mauritshuis

Bekend vanwege Vermeers 'het meisje met de parel', Potters stier en vele andere hoogtepunten uit de Nederlandse schilderkunst. Momenteel zijn vanwege renovatie de meeste topstukken te zien in het Gemeentemuseum van Den Haag.Het Gemeentemuseum

's Werelds grootste Mondriaan collectie, inclusief de 'Victory Boogie Woogie'. Verder werken van Kandinsky, Van Gogh, Karel Appel.

Museon en Omniversum

Naast het gemeentemuseum kunnen kinderen in het Museon spelenderwijs van alles leren van het ontstaan van de mens tot het ontstaan van het heelal.

In het Omniversum lijk je letterlijk in de film te stappen. Het is een ware belevenis voor jong en oud.
Panorama Mesdag

Een van de weinig overgebleven panorama's ter wereld van de beroemde zeeschilder Mesdag. Dit moet u beslist een keer gezien hebben.
De Mesdagcollectie

Dit museum, opgericht door Mesdag zelf, waarin zijn eigen verzameling van schilders uit de Haagse School en de Franse School van Barbizon wordt tentoongesteld, is nog precies zo zoals Mesdag het had ingericht. 
Het Lange Voorhout

Met tramlijn 1 stapt u uit bij 'Kneuterdijk' voor het Lange Voorhout. Elke donderdag en zondag is er een antiek- en boekenmarkt. Van oktober tot mei is deze alleen op donderdag en dan aan het 'Plein'. Ook vind u hier Pulchri Studio, vrij toegankelijk, met expositieruimte voor hedendaagse kunstenaars. Verder ligt hier ook het 5 sterren hotel Des Indes en het winterpaleis van Koningin Emma waarin het Eschermuseum in is gevestigd. In de Denneweg vind u voorts vele antiekwinkels.
Het Eschermuseum

Dit mag u zeker niet missen aan uw bezoek aan het Lange Voorhout